Laddat ämne där Sverige förtjänar bättre!

Sverige har idag tusentals laddstationer, faktiskt fler än bensinstationer1, där elbilsägare kan tanka sina bilar vilket naturligtvis är glädjande. Men för att fler ska våga skaffa och trivas med elbil krävs också enkla bra verktyg för att hitta stationerna. Idag tvingas tyvärr elbilsförare att leta i en mängd appar eller på samlingssidor med varierande kvalitet på data och mycket begränsade möjligheter till filtrering. Även som framåtlutad teknikentusiast tappar jag och flera med mig tålamodet. Man ser inte skogen för alla träden så att säga. Men klaga ska man ju inte bara göra och därför avtäcker jag idag lösningen som heter Laddify!

Med hjälp av Laddify kan elbilsförare enkelt via mobil, surfplatta eller dator hitta just de laddstationer som är relevanta för henom vid varje tillfälle. Idag öppnas Laddify.se upp i så kallad publik beta, test-version, och senare kommer även appar till iOS och Android.

Filtrering som den borde vara

Med hjälp av Laddifys funktion för filtrering kan användare hitta precis den station som är relevant för hen vid varje tillfälle. Oavsett om det handlar om uttagstyp, antal uttag, pris, prismodell, effekt (laddhastighet) eller bekvämligheter (ex. matställe) inom ett visst avstånd från laddstationen.

Vid filtrering uppdateras adressfältet vilket möjliggör bokmärken och enkel delning till andra av den aktuella filteringen.

Bekvämligheter i närheten

Även om

Andra funktioner

  • Sök adress och ort
  • Visa aktuell position
  • Visa antal

Påverka!

Laddify öppnas idag för publik beta och all konstruktiv feedback är mycket varmt välkommen antingen till @iterik i sociala medier eller i Facebook-gruppen ”Laddify UserVoice”.
Fotnoter

1: Laddify listar 9/9 XXX stationer för elbilsladdning och enligt Drivkraft Sverige fanns 2020 totalt 2 701 försäljningsställen för bensin/diesel.