Bild på Erik Harlefelt

Erik Harlefelt

Bild på Erik Harlefelt

Om Erik Harlefelt

Sedan tidig ålder har IT legat mig varmt om hjärtat och det har fallit sig naturligt att kombinera detta stora intresse för teknik med drivkraften att hjälpa människor.

Jag menar att IT och teknik skall göra just detta: hjälpa och vara till glädje för människor. Några andra drivkrafter för mig är god struktur, hög kvalitet och utmärkt service vilket jag brukar formulera genom mantrat ”ordning & reda”. Jag vill mena att detta är nödvändigt för en långsiktig, effektiv och lönsam verksamhet.

Jag ses ofta med ett leende på läpparna och uppfattas vanligtvis som strukturerad och planerande samtidigt som jag är proaktiv och håller ett högt tempo. Dessa egenskaper, tillsammans med social kompetens, gör att jag inger förtroende och skapar goda relationer med människor. Fritiden spenderar jag gärna med nyheter inom IT, varma stekpannor i köket eller i spännande samhällsdebatter med min favoritdebattör och pojkvän Jimmy.

Till vardags arbetar jag som regional Solution Architect inom affärsområde Information Management på Atea Sverige AB. Jag har dessförinnan arbetat såväl privat som offentligt med gemensamma nämnaren att jag gifter samman IT och människor.

Vad säger andra?

"Erik är en glädjespridare med ett stort driv och engagemang! Väldigt lätt att arbeta med, lyhörd och noggrann!"

- Josephine Lindborg, tidigare kollega Advania, 2018

"Jag lärde känna Erik som en riktig stjärna som gjorde en bra research kring kundens/mina behov och önskemål, för att sedan presentera lösningar. Erik har ett lugnt och pedagogiskt sätt och möter människor på deras nivå. Aldrig svår att ha och göra med och bjöd gärna på skratt och humor men alltid med professionellt förhållningssätt.
Som jag såg Erik var han mycket driftig och kunnig och en i arbetsgivarens ögon mycket god medarbetare."

- Anna Stridsberg, (då) Kristianstads kommun, 2018

"Erik är en rackare på balansen mellan teknik och användbarhet. I det projekt jag hyrde in Erik (Införande Digital Arbetsplats på Malmö stad) kunde Erik både ta den tekniska och pedagogiska rollen, där jag tidigare behövt två olika resurser. En kombination av förmågor som inte är helt lätt att hitta.

Erik ser möjligheterna med teknik både där den är och där den kommer vara på sikt, och kan omsätta detta i strategiskt hållbara lösningar som ger en bra upplevelse för användarna. Erik är den som tänker framåt, tänker nytt, tänker positivt och skapar entusiasm och glädje för sin omgivning."

- Richard Nilsson, (då) Malmö stad, 2018

"Vår bild av Erik är att han är väldigt pedagogisk, proffsig och han anpassade utbildningen och ”gick ner” till vår nivå och utgick ifrån våra behov. Vårt mål med dagen uppfylldes till fullo då vi gick därifrån nöjda och med mer kunskap än någonsin av vår miljö. Jag tycker att Erik som person alltid har ett proffsigt bemötande, man känner sig verkligen som en viktig kund (det gör man inte hos alla IT-företag kan jag säga) och man vet att man kan lita på han."

- Jenny Rasmusen, Höganäs kommun, 2016

"I rollen som IT-projektledare har Erik lett viktiga projekt, med projektdeltagare och kunder som sträcker sig över Kristianstads kommuns alla verksamheter. Erik har på ett professionellt och pedagogiskt sätt hanterat förvaltningarnas vitt skilda önskemål och infallsvinklar.
Erik har med sitt stora engagemang, sociala kompetens och lättsamma pedagogiska läggning varit en mycket omtyckt medarbetare.
Det är en stor förlust för Kristianstads kommun att Erik väljer att gå vidare. Jag vill ge Erik de allra bästa rekommendationer och önska honom lycka till i sitt nya arbete!"

- Jimmy Nilsson, Enhetschef
Kristianstads kommun, 2015

"Erik är enkel att arbeta med, han tar ansvar och delar med sig av sina åsikter. Jag arbetar gärna med Erik i fler projekt."

- Martin Tiinus, Sigma, 2014

"Jag har haft glädjen att jobba tillsammans med Erik under större delen av den tid han varit anställd på kommunens IT- avdelning. Det största projektet vi arbetat med tillsammans är införandet av elektronisk hantering av kallelser och protokoll för våra förtroendevalda. Erik är en av dessa sällsynta personer som är både mycket teknisk kunnig och har en stor förståelse för människors behov och känslor. Han har varit till oerhörd nytta för kommunen i våra förhandlingar med olika systemleverantörer. Hans tekniska erfarenhet gör att han direkt kan se om de hinder de anger för olika typer av utveckling och anpassning är verkliga. Han kan bedöma hur svårt och resurskrävande en viss utveckling kan vara. Kort sagt, han kan se till att kommunen inte blir lurad på de leveranser vi kommit överens om. Givetvis kan han också själv utveckla lösningar såväl när det gäller webb som appar. Och han är bra på att felsöka i databaser och system. Hans stora sociala kompetens och förmåga att ”ta” sina medmänniskor på rätt sätt har varit oerhört viktig vid utbildning och support till våra förtroendevalda. Många är inte så IT-vana men Erik kan förklara tekniken på ett lättbegripligt sätt och stötta dem när de behöver hjälp. Erik har kompetens och kvalitéer som gör honom till en mycket värdefull medarbetare i Kristianstads kommun."

- Agneta Rydén, Projektledare
Kristianstads kommun, 2014

"Skicklig projektledare som ser till att alla uppgifter blir gjorda i tid för projektet. Ser också till att alla nödvändiga resurser finns på plats för att inte skapa onödiga flaskhalsar och förseningar."

- Per Rosenlind, Atea, 2018

"Erik har under sin tid på IT-avd Kristianstads kommun varit ledare för olika projekt bl.a. kring E-tjänster införande av lync m.m. Detta arbeta har han skött mycket bra och på ett ansvarsfullt sätt."

- Erik Hallin, Kristianstads kommun, 2018

"Jag har förmånen att arbeta med Erik och jag känner en trygghet av att han genomför de uppdrag/uppgifter han får/tar sig an. Detta tillsammans med en mycket positiv, flexibel och serviceminded person gör att jag starkt kan rekommendera honom."

- Anders Sandin, Webbstrateg
Kristianstads kommun, 2014

"Erik, är strukturerad, engagerad, nyfiken och haft lätt för att se samband. Erik är initiativrik och deltager gärna i nya projekt. Han är aldrig rädd för att pröva nytt och han har lätt för att lära nytt. Erik är också självgående, ser vad som behöver göras och tar hand om det, men är också en god gruppmedlem. Erik är också mycket social och har lätt för att lära ut och ta människor."

- Leif Persson, IT-strateg
Kristianstads kommun, 2014

"Erik tillägnas priset "årets JB-elev" för en syntes outtömlig källa av engagemang, oavsett vad det handlat om. Ett aktivt arbete i elevråd och som elevambassadör är två exempel där engagemanget visat sig. En stor eloge till prestationer i kurser där det har funnits tillräckligt med tid inte bara till att få utmärkta betyg utan även att hjälpa andra nödställda kamrater. Inte sällan har även läraren känt sig överflödig."

- Jonas Svensson, Rektor
John Bauer-gymnasiet, 2012

"Mycket av arbetet bygger på ett ständigt initiativtagande och det har Erik uppfyllt till fullo. Alla arbetsuppgifter Erik har åtagit sig har han utfört till fullo. Därför kan vi lämna de bästa rekommendationer till fortsatt arbete inom branschen."

- Jörgen Hermansson, Kristianstads kommun, 2011

"Årets "goda vän" tilldelas Erik Harlefelt, för att du aktivt är ett gott föredöme för dina kamrater, vågar uttrycka och stå för goda värderingar, och månar om att alla skall trivas på skolan"

- Ulf Nilsson, Rektor Väskolan, 2009

"Erik har visat ett väldigt bra engagemang i det han blivit tilldelad. Samt att han är väldigt duktig. Han får gärna höra av sig till IT-hantverkarna om han är intresserad av jobb."

- Bobby Bengtsson, IT-hantverkarna, 2008

Appar jag utvecklat

Jag har utvecklat appar till både iOS och Android. Klicka på någon av nedan ikoner för att läsa mer om respektive app.

Feed previewPolitik A-ÖSant eller falsktSverige tycker

Tjänster

Till egenföretagare, småbolag och föreningar erbjuder jag, till konkurrenskraftiga priser och i mån av tid, tjänster inom webbsidor, webbshoppar och appar samt webbhotell & e-post. Kontakta mig för att veta mer.

Bostadsrättsföreningar erbjuds plattformen Brfify fylld med funktioner för en smart, enkel och trygg vardag! Byggd av brf-ordförande utifrån konkreta behov i vardagen.

Kontakta mig

Har du någon fråga, fundering, vill säga hej eller kanske vill berätta om ett spännande projekt? Hör gärna av dig till mig via någon av följande kontaktvägar: