Handla mobilt: Samsung Pay

Har du en mobil från Samsung? Med ”rätt” bank kan du betala med mobilen!

Sedan våren 2017 finns den digitala lösningen för betalningar Samsung Pay i Sverige. Precis som namnet antyder är det Samsung som står bakom och således krävs en nyare smartphone från just Samsung. Samsung Pay fungerar även på Samsungs smarta klockor.

Var fungerar Samsung Pay?

Med Samsung Pay kan du betala i princip överallt eftersom Samsung använder både nyare tekniken NFC och dessutom kan telefonen låtsas vara den forntida magnetremsan på ett traditionellt betalkort. Detta gör att betalterminalen i affären inte behöver vara av nyare sort och därmed stöda NFC. Dock ska det framhållas att NFC är att föredra! Jag har handlat på flera ställen där NFC inte fungerar men där ”låtsas vara magnetremsa” fungerar. Tänk på att hålla telefonen tätt intill betalterminalen!

Hur betalar man med Samsung Pay?

För att betala med Samsung Pay swipar du upp ditt kort från undersidan av skärmen (toppen av favorit-kortet visas). Verifiera med ditt fingeravtryck eller pinkod till Samsung Pay. Håll telefonen sedan till betalterminalen och när betalning sker vibrerar mobilen till. Samsung har tagit fram följande film:

Vem kan använda Samsung Pay?

Till att börja med kan du använda denna smarta digitala plånbok? Det hänger såklart på om du har en kompatibel mobil från Samsung men också på vilken bank du har. Just nu fungerar Samsung Pay för dig med betal-/kreditkort från bland annat Eurocard, Handelsbanken, ICA Banken, Nordea eller SEB. Swedbank/Sparbankerna samt re:member är på väg. Det finns även diverse andra Visa- och MasterCard-kort, se alla här.

Hur kommer du igång?

Det är enkelt att komma igång med Samsung Pay, i följande video visar Samsung hur du gör:

Mina tankar

Jag är naturligtvis förtjust i Samsung Pay eftersom jag kan lämna de omoderna plastkorten hemma! För mig har Samsung Pay fungerat utmärkt, lätt att komma igång och lätt att använda. Jag är en nöjd användare! De medlemskort som går att lägga till är ganska få och ger minimalt mervärde för min del. Hoppas att Samsung fortsätter utveckla sin digitala plånbok med fler funktioner och mervärden. Kanske fler medlemskort? Kanske automatiskt arkiv med kvitton?
Vill såklart även tillägga att jag ser framemot när Apple Pay kommer till Sverige senare i år, trots allt är hjärtat äppelformat!

Vad tycker du om Samsung Pay? Kanske har du provat eller vill prova? Berätta!

Webbsida från ITerik