Bild på Erik Harlefelt

Erik Harlefelt

Surfa Hallon?

Skapad 2018-07-04 20:01 av Erik Harlefelt

Hallon är inte bara ett gott bär utan även väldigt prisvärt, åtminstone för att ringa & surfa!

Bakgrund

Jag har sedan några månader Hallon för mitt privata mobilabonnemang och har under juni & juli månad testat deras största mobilabonnemang 100GB genom Smartson. Eftersom testet är tillfälligt stoppade jag abonnemanget i min pocket-WiFi-router, perfekt för sommarens resor tänkte jag! Mina åsikter och slutsatser baseras på min samlade erfarenhet av Hallon för mobilabonnemang. Jag har också kört Bredbandskollen på en iPhone 6 Plus under en eftermiddags cykeltur i Örebro i mitten på juli.

Om hallon

Hallon är ett varumärke från mobiloperatören 3, de är till och med samma bolag/organisationsnummer. Hallon är 3s lågpris varumärke och säljer både mobilabonnemang och mobila bredband. Hallon är som Telias Halebop, Tele2s Comviq och Telenors Vimla helt enkelt. Det går även att köpa några olika mobiltelefoner tillsammans med mobilaabonnemangen från Hallon på deras webbplats.

Hastigheter

Surf i 4G-nätet brukar vara 20-30 Mbit/s enligt Bredbandskollen men ibland upp mot 50-60 Mbit/s. Helt klart sämre än konkurrenternas 4G-nät. 

Fördelar

  • Absolut mest prisvärd sätt till surf för pengarna
  • Spara surf (>100GB)
  • Välkomstsurf (25GB)
  • Fastpris (samtal & MMS till Sverige och SMS till hela värden)
  • Enkel och stilren "Mina sidor"

Nackdelar

  • 4G-täckning (4G-nätet bygger 3 själva, 3G bygger de tillsammans med Telenor vilket har god täckning)
  • Har inte WiFi-samtal & 4G-samtal/VoLTE (3-abonnemang krävs)
  • Ingen app

 

Slutsats & betyg

Hallon är helt rätt för dig som högst värderar mest surf för pengarna! Du får också en enkel och tydlig "Mina sidor" men inte landets bästa 4G-täckning eller nymodigheter såsom WiFi- och 4G-samtal. Vilket antagligen inte är något som du saknar eller kanske ens vet vad är.

Hallon får 4 av 5 spiddekaugor i betyg!

Erbjudande

Vad sägs om Mobilabonnemang STOR 25GB för 99 kr/mån i 6 månader? Ordinarie månadskostnad är 249 kronor. Kom ihåg att använda presentkod N0QIR5NX för att få erbjudandet samt att jag får rabatt på mitt abonnemang. Win-win!
(Hallon delar inte med sig till mig vilka som använt koden.)

 

 

#smartson #hallon #mobilabonnemang100gb

Kontakta mig

Har du någon fråga, fundering, vill säga hej eller kanske vill berätta om ett spännande projekt? Hör gärna av dig till mig via någon av följande kontaktvägar: